Selvom Paris er en af verdens ældste byer, kan man virkelig finde mange nye ting, der hele tiden sker i byernes by. Paris er centrum for kultur, kunst og historie, og det kommer også til udtryk, når man går på opdagelse i de lidt nyere ting, som byen har at byde på. Paris er nemlig ikke kun store monumenter og guldbelagte kirker. Paris har en massiv befolkning af unge mennesker, der i ligeså høj grad er med til at sætte Paris på dagsordenen som en by, hvor der sker noget.

Det er en lidt anerledes vibe, der findes i Paris end der findes i for eksempel vis Berlin, da Paris er en noget dyrere by at bo i – det er sværere at være fattig studerende her. En ting man skal unde sig når man rejser til Paris er at tjekke forestillinger ud på et af byens mange teatre eller finde natklubber, der er specialiseret inden for musik.

Gå på opdagelse i Paris’ nyheder inden for musik og kultur

Man kan med fordel lave lidt research hjemmefra, så man ikke er helt på bar bund, når man skal ud om aftenen. Paris er fuld af nyheder på musikfronten, og det er altid muligt at finde en jazzklub, hvor nogle up-coming musikere har fået lov til at give den gas på deres instrumenter. For at finde nyheder og nye ting i Paris, er det vigtigt at man går på opdagelse og bevæger sig væk fra de store attraktioner og ud i de mere beboede kvarterer.

For at finde ting, som andre ikke har set før, skal man ud der, hvor guidebogen stopper så at sige. Her er det muligt at finde små restaurantperler, der lavet en god tatar, små cafeer, der serverer lokal rødvin eller et lille galleri med ny kunst.