Overvejer du en tur til verdens turisthovedstad Paris?

Så er lige nu et godt tidspunkt at gøre det på. Flybilletter og hotelophold til Paris lige nu er nemlig billigere, end de plejer at være.

Samtidigt med dette er vi endnu ikke inde i højsæsonen. Du kan derfor komme til Eiffeltårnet, Trimfbuen og Louvre uden at skulle vente flere timer i kø – især, hvis du rejser i hverdagene og ikke i weekenden.

Hvordan kan det være?

Der er 2 grunde til, det koster ekstra lidt lige nu:

Konkurrence mellem flyselskaber

Flybilletter er over de sidste 10 år faldet markant i pris. Det har i mange år været båret af lavprisselskaber som Ryan Air og EasyJet, der med stadig billigere billetter har gjort det svært for de etablerede selskaber at følge med.

Det gælder stadig.

Herudover er olieprisens fald fra tindingerne også med til at give billigere billetter. Halvdelen af prisen på en flyrejse er brændstof. Når brændstoffet falder 50 % i pris over en kort periode, kan det derfor også mærkes på billettens pris.

Du kan finde flybilletter til Paris fra cirka 700 kroner tur / retur til lufthavnene Orly og Charles de Gaulle. Det er meget billigt.

Angreb i November

Hvor konkurrence mellem flyselskaberne er en god ting, så er den anden årsag til billige hotelophold i Paris lige nu lidt mere kedelig. Det hænger sammen med de forfærdelige angreb, Paris blev udsat for i november 2015.

Siden da har især asiatiske turister svigtet den franske hovedstad. Det betyder mindre belægning på hotellerne. Den franske hotelindustri har estimeret, at angrebene kommer til at koste dem mange milliarder alene som følge af færre turister.

Når efterspørgslen bliver mindre og udbuddet forbliver det samme, plejer priserne at falde. Det er også sket her. Derfor kan du finde hotelophold i midten af Paris med 3-stjernede hoteller fra omkring 300 kroner per nat.

De billige flybileltter og hoteophold i byen muliggør, du kan tage af sted med din kæreste på forlænget weekend, måske forære en tur i Fars Dag gave her til juni eller blev selv få et afbræk fra hverdagen fra få tusinde kroner.

At rejse er at leve – og til Paris rejser du billigt lige nu.