Du er rejst hele vejen til Frankrig – og du er ved at være rimeligt rygetrængende.

I Danmark kan du købe alkohol og cigaretter allerede fra du er 16 år.

Men hvad med i Frankrig – kan du som 17-årig komme og gøre, som du er vant til?

Forbudt at sælge under 18

Siden 2009 har det været forbudt for butikker at sælge tobak og alkohol til unge under 18.

Ligesom i Danmark giver det bøder, hvis butikkerne ikke overholder reglerne. Til forskel er bøderne i Frankrig, herunder i Paris, så store, at butikkerne rent faktisk overholder reglerne.

Før 2009 var aldersgrænsen for tobak og alkohol 16 år ligesom i Danmark. Den blev dog hævet, fordi franskmændene ønsker at færre unge begynder at ryge. I samme ryk blev det ulovligt for franskmænd under 18 at købe, samtidigt med det blev dyrere for alle over 18.

Du kan ikke købe alkohol på benzinstationer efter kl. 18 og frem til kl. 08 om morgenen. ØL er slet ikke tilladt på noget tidspunkt af døgnet.

Stærkt og varieret natteliv

Hvis du er over 18, kan du se frem til et både stærkt og varieret natteliv i Paris. Der er flere små beværtninger end i Danmark, hvor du kan få let mad, vin og alkohol. Der er også klubber som vi kender det fra Danmark i indre Paris. Her skal du dog som oftest være mere end 21 år for at få lov til at komme med ind.

En drink i Paris koster almindeligvis mellem 6 og 10 euro. Du kan også købe shots til cirka 2 euro. Hvis du gerne vil nyde et glas whisky til maden, står det dig i 8 til 12 euro.

Entre til en natklub i Paris står dig normalt i 5 til 10 euro. Det er OK, for så kan du stadig komme frem og tilbage til en del klubber i løbet af aftenen uden at blive ruineret.

Der er ingen rygelov i Frankrig. Du må derfor gerne ryge på gader, i restauranter med videre – det er kedeligt, når du kommer fra Danmark og er vant til ingen røg som ikke-ryger, men du klarer det nok i en uge.

Især kvarteret omkring Tour Montparnasse indeholder mange små beværtninger, barer og klubber.

montparnasse i frankrig