Paris er Byernes By. Hvis du vil opleve noget anderledes – måske, mens du arbejder som selvstændig med en computer eller måske, når du pensioneres med din bedre halvdel – er byen derfor oplagt at bo i.

Det kan du gøre enten ved at købe din egen lejlighed, købe en del af en lejlighed – eller bare leje en.

Et hotel er næppe en mulighed, hvis du ønsker at bo der i et halvt eller halvandet år.

Men vi ser på 3 muligheder, du til gengæld kan bruge:

Køb egen lejlighed

Der er ikke franske regler og love, der forhindrer dig som dansker i at købe en lejlighed i Paris. Der er heller ikke de samme regler for bopælspligt, som vi har i Danmark og som holder mange udlændinge fra at købe fast ejendom i bl.a. København (hvilket er med til at holde prisen nede for os andre).

Vær opmærksom på, at du ikke kan få et lån i et dansk realkreditinstitut, når du køber udenfor Danmark. Du skal enten betale af egen lomme eller låne fra en af de franske banker. Fast ejendom i Paris koster mere end i København. Du har dog bedre mulighed for til gengæld også at leje boligen ud i kortere eller længere perioder, fordi der ikke som i Danmark er et Huslejeklagenævn.

Især i området omkring Notre Dame er priserne høje. Her koster det omkring 40 tkr. Om måneden bare at leje en lejlighed!

Køb anpart

Som alternativ til at købe din egen lejlighed, kan du købe en anpart i en lejlighed. I Danmark sker det ofte i form af kommanditselskaber, mens du i USA kan gøre det ud fra ”timeshare”-modellen. Du køber 1/10 af lejligheden, og du kan derfor bruge den i 10 % af tiden. Du planlægger sammen med de andre indehavere, hvornår lejligheden er din og hvornår, brugsretten tilhører de andre.

Anparten er et godt supplement, hvis din egen lejlighed i Paris er et lige stort nok projekt. Vær dog opmærksom på, hvilken selskabsform, du går ind i. Med et kommanditselskab hæfter du for de andre deltageres gæld. Vi anbefaler, du har juridisk assistance inde over, hvis du får et konkret tilbud. En dansk boligadvokat er dit bedste bud på hjælp.

AirBnB solidt alternativ

Som alternativ til at købe hele eller halve lejligheder, bør du overveje AirBnB. Her kan du igennem længere tid – også flere måneder – leje en lejlighed eller et hus, hvor du ønsker at bo.

Med AirBnB får du dit eget sted, der er mere personligt end et hotelværelse. Men du slipper for at engagere din boligadvokat og betale faste omkostninger, selvom du faktisk ikke har tid til at bruge boligen.

På denne måde har du også mulighed for ikke alene at bo i Paris, men også se, hvad resten af det franske land byder på – Nice, Lyon, Brest og den franske riviera mod syd er også alle værd at se.

Du har dog ikke samme mulighed for selv at indrette lejligheden, som du ville have ved selv at købe den.