Selvom der på daglig basis er masser af flyafgange imellem Danmark og Paris, er der stadig mange der vælger at tage bilen. Særligt til sommer ventes mange danskere at sætte kurs imod byernes by for at overvære den kommende EM-slutrunde i fodbold. Men hvis du er en af dem, der har tænkt dig en kør-selv ferie til Paris denne sommer, er der et par ting du skal være opmærksom på.

Derfor kommer der her en kort guide til, du bør være særligt opmærksom på denne sommer.

Ekstra meget trafik forventes denne sommer

At der er trafik i og omkring Paris i sommermånederne er ikke nogen nyhed. Men netop denne sommer forventes der at være endnu flere biler på de parisiske indfaldsveje end normalt, især på grund af det nært forestående EM i fodbold. Således forventes op imod 500.000 ekstra turister at sætte kurs imod Paris i løbet af juni, hvor slutrunden finder sted. Der ventes således at komme både ekstra mange tyskere og belgiere til Paris, hvilket lægget et øget pres på det franske vejnet.

Derfor er det en god ide at sætte ekstra god tid af i din køreplan, især hvis du har en hotelreservation du skal nå frem til i tide.

Der er øget mulighed for strejker i og omkring Paris denne sommer

En anden ting der kan bidrage til at øge din tid bag rattet er det faktum, at der i øjeblikket diskuteres om flere fagforeninger skal gå i strejke. De franske myndigheder skal snart behandle en række lovforslag om reformer af det franske arbejdsmarked, og det fører tit til strejker. I disse tilfælde er det tidligere set, hvordan indfaldsveje er blevet blokeret for at genere den kollektive trafik for at lægge pres på regeringen. Derfor er det en god ide både at medbringe en dunk ekstra benzin og noget ekstra motorolie. For hvis du kommer til at sidde i kø i længere tid, vil du også komme til at køre rundt i de lave gear i længere tid og det gør, at din bil både vil sluge ekstra meget motorolie og benzin.

Der er netop indført bilfrie søndage i Paris

En sidste ting der er værd at bemærke er at borgmesteren i Paris, Anne Hidalgo, i maj måned har indført bilfrie søndage den første søndag i hver måned, samt på helligdage.

Bilforbuddet gælder indtil videre på ni udvalgte gader og store boulevarder som Avenue des Champs-Élysées. Årsagen til dette tiltag er, at Paris som mange andre europæiske storbyer har haft stigende problemer med fænomenet ’smog’, hvorved store mængder snavs ligger i luften. Det parisiske bystyre har siden midten af 2015 eksperimenteret med bilfrie dage og der har indtil videre forbedret luftkvaliteten i byen betydeligt.

Som turist er det dog vigtigt at have dette nye tiltag for øje, hvis man planlægger en tur igennem Paris.