En tur til Pris forbinder man ofte med en storbyrejse, hvor man tager til på en forlænget weekendtur med kæresten eller konen/manden, hvor man bor på et lækker hotel, drikker dyre vine og laver en masse ”voksenting”, men hvorfor ikke forsøge sig med en alternativ tur med børnene denne gang? Ofte tænker vi måske, at en stor-by-ferie ikke er noget for små børn, men der er faktisk rigtig meget at se og lave sammen med de mindre familiemedlemmer, og selvom det måske bliver lidt mere af en oplevelsestur end den vanelige og årlige charter/afslapningtur, så er det meget sundt for børnene at få lidt kulturelle og andre indtryk end de plejer.

Herunder har vi samlet en række tips til, hvordan man oplever Paris i børnehøjde:

Overnatning

At finde en overnatning centralt i Paris i sommerperioden kan være lidt af en udfordring, hvis man ikke har været ude i ordentlig tid eller gerne vil have den store pengepung op af lommen. Kommer i kørende i bil, kan I dog udnytte at det er forholdsvis let at finde noget i yderkanten af Paris. Alternativt kan I finde central overnatning på en Paris’ campingladser. Google dig frem til en plads, der passer til dine ønsker.

Alternativt til camping, kan i også finde en mindre lejlighed, der passer det antal familiemedlemmer, I er. Hos sommerhus-eller lejlighedsportaler er der både mulighed for at leje et sommerhus i udkanten af Paris, eller en større lejlighed i centrum af Paris.

Forlystelser

Du kan ikke tage til Paris med børnene uden at besøge Disneyland – det er obligatorisk. Der findes busser til Parkens indgang fra Paris’ centrum og hvis det går helt galt, kan man købe et flere-dags-pas, så I kan komme igen dagen efter. I kan også tage i Asterix Parken, som ligge 30 km udenfor Paris, og er bygget op over de kendte tegneseriefigurer Asterix og Obelix. For de helt små børn, ligger der også en Play Mobil Fun Park 10 minutters kørsel fra Paris.

Savner børnene deres vandaktiviteter, kan I tage til Aquaboulevard, som er et kæmpe indendørs vandland med alt indenfor rutsjebaner, bølgebad, SPA og svømmebassiner.

Museum

Børnene vil sikkert gøre modstand, når I fortæller, at I skal på Museum, men på f.eks. Cité des Sciences & de l’industrie, hvor børnene har mulighed for at lære mere om videnskab og afprøve forskellige interaktive forlystelser. Museet har både en afdeling for de 5-12-årige og en til de 3-5-årige, så der er noget for alle aldre.

Klokkeren fra Notre Dame

Vær sikker på at børnene synes det vil være sjovt at se, hvor Klokkeren fra Notredame har boet. Lån eventuelt Disney klassikeren og læs den højt for børnene dagen forinden, så I kan snakke om den mens I traver rundt og ser den imponerende kirke.

De klassiske seværdigheder

Tag børnene med op i Eiffeltårnet, også selvom det måske kommer til at sætte deres tålmodighed på prøve at skulle stå i kø en god times tid. Kom i god tid før de åbner og/eller bestil billet hjemmefra, så I kan springe så meget som muligt over af køen. Det er helt sikkert en oplevelse, der vil gøre stort indtryk på små størrelse.

Medbring en sandwich, kager og drikkevarer og hold picnic i Tuilleri-haven med udsigt udover Paris eller tag en kanalrundfart, der sejler forbi de store seværdigheder.