Mange danskere drømmer om at have en bolig i udlandet og her er Paris i særdeleshed en af de mest populære destinationer. Men hvis du går og overvejer om du skal investere i en bolig i Paris er der et par ting som du skal have for øje.

1: Mulighed for realkreditlån til din nye bolig

Selvom du vil købe en bolig i udlandet så er det rent faktisk muligt at optage et dansk realkreditlån. Dette er en stor fordel da det er verdens billigste boligfinansiering. Det kan dog godt være at lånet vil blive lidt dyrere end lån optaget herhjemme men det er stadig langt billigere end hvad du vil kunne finde på det franske marked. Da boligpriserne i Paris også er væsentligt højere end herhjemme er det en stor fordel at kunne optage dette lån.

2: Franske skatter og afgifter

En anden ting der er vigtig at have styr på når man køber bolig i et anden land er dets regler for boligskatter og boligafgifter. I Danmark er der ikke skat på gevinster ved hussalg og derudover betaler vi både grundskyld og boligskat hvis man har hus men ikke hvis man har en lejlighed. Sådan er det dog ikke i Frankrig. Her er der skat på kapitalgevinster ved hussalg og man bliver også beskattet hvis man ejer en lejlighed i modsætning til herhjemme. Derudover skal man betale en ejerskabsskat som man skal betale selv hvis ikke man bor i den givne ejendom. Derudover er der en beboerskat som skal betales af dem som bor i huset eller lejligheden. Ofte vil det være de samme personer der skal betale denne skat.

3: Ejendommens stand og vedligeholdelsespligt

En sidste ting der er vigtigt at have styr på når man køber en bolig i udlandet er dens stand samt hvem der har ansvaret for at udbedre eventuelle skader. Boliger i Paris er noget ældre end mange tilsvarende i København og resten af Danmark og derfor er det en god ide at alliere sig med en erfaren boligadvokat der eventuelt kan skabe kontakt til en fransk modpart. Hvis du selv er på udkig efter en dygtig boligadvokat der hjælpe dig med at få tinglyst et skøde eller lignende finder du det på denne side.