For rigtig mange er Paris et synonym for shopping og det med god grund. For igennem mange år har Paris været en af verdens mest fashionable metropoler og med et væld af kendte franske designere som Louis Vouiton, Loreal, Lacoste og mange flere sidder Frankrig tungt på modeverdenens trone.

Mange tænker derfor på Champs Elysee når der skal shoppes igennem i den franske hovedstad men der er mange andre gode muligheder man kan kaste sig over. Så hvis du trænger til lidt ny inspiration kommer der her en kort guide til 3 gode steder at shoppe i byernes by.

1: Forum des Halles

Forum des Halles er et af de største shopping centre i Paris. Her finder man butikker af enhver slags og ikke mindst butikker i alle prisklasser. Hvis man er på udkig efter bukser, så er man også kommet til det helt rette sted, for det er hovedsageligt dette der adskiller Les Halles fra alle andre dele af Paris.

Her findes der flere butikker der ikke sælger andet. Derudover er området omkring Les Halles er et spændende og pulserende område med mange afrikansk inspirerede butikker. Som en sidste ting så kan man tage metroen lige til døren af indkøbscenteret. Hvis der går lidt tid før du skal til Paris kan du dog også finde et stort udvalg af bukser hos den fransk inspirerede side andpants.com

2: Gallerie LaFayette

Ligeså klassisk som Champs-Élysées  er Gallerie LaFayette der har rødder helt tilbage til 1893. I dag består det af et ti-etagers stormagasin med i alt 63 butikker. Her finder man langt hen ad vejen de samme mærker og brands som på Champs-Élysées, men man kan til gengæld få shoppet noget hurtigere da man ikke skal gå særlig langt fra butik til butik.

Udover at shoppe kan man også sagtens tage dertil blot for at beskue den smukke bygning eller prøve nogle af de mange lækre spisesteder. Her finder man nemlig nogle af de bedste croissanter i hele Paris.

3: Centre Val d’Europe

Hvis man til gengæld ikke er så meget til de eksklusive men bare gerne vil spare en del penge imens man fylder sin indkøbskurv med tøj så kan man med fordel tage et smut forbi Centre Val d’Europe. Dette indkøbscenter ligger i modsætning til de to andre i udkanten af byen, et stop efter Disneyland med S-toget.

Men i modsætning til de to andre centre så er Centre Val d’Europe et center der udelukkende sælger outlet-varer, hvilket betyder at man finder alle de store og kendte tøjmærker til kraftigt nedsatte priser. Her kan man ofte spare 50-80% i forhold til hvis man havde taget turen ind til Champs-Élysées.

I dette center finder man dog både flere restauranter og butikker end i for eksempel LaFayette for udover at der ligger et stort center så er der også opført en lille miniature by hvor de fleste og mest prominente outlet butikker holder til. Dette giver ens shoppetur en ekstra hyggelig dimension og netop derfor betragter mange rent faktisk dette sted som det bedste i Paris.