Hele verden har på et eller andet tidspunkt hørt en om ’femme fatale’ – men ved du egentligt præcist hvad en femme fatale vil sige? Læs med her og få den fulde historie om den franske femme fatale.

En ægte femme fatale

Oversat direkte fra frank betyder en femme fatale ’dødelig kvinde’ eller ’skæbnesvanger kvinde’. Den ægte femme fatale kan være skæbnesvanger på den måde, at hun bruger sin seksualitet og sex som våben til at opnå hendes dybeste ønsker. Det skæbnesvangre for mænd i at falde for en femme fatales charmerende, men mystiske propaganda er, at hendes dybeste ønsker oftest indebærer at gøre noget kriminelt eller farligt.

En femme fatale lever i en mørk og mystisk verden. Hendes sind er ofte præget af de samme mørke toner som hendes verden, og hun kan være enormt kynisk og selvoptaget. En ægte femme fatales sind og personlighed er ikke just hvad man forbinder med uimodståeligt, men det er ikke desto mindre lige hvad hun er. En femme fatale ved hvad hun vil have, og vil gøre alt for at opnå dette. Derfor er hun en professionel forførerske, somkan sno enhver mand omkring sin lillefinger.

Femme fatales over hele verden

Begrebet om en femme fatale stammer, som det nok kan høres på ordets udtale, fra Frankrig, nærmere bestemt Paris. Der findes dog arketyper af femme fatales i mange kulturer, folkesagn og kulturer. Når man tænker nærmere over det, kan mange af historiens store, magtfulde kvinder gå ind under kategorien femme fatale.

Gudinden Afrodite regnes for en femme fatale. Grunden til dette er, at hun er meget forførerisk, og hendes iver efter at forføre, ofte ender i ’uheld’. Den græske mytologi fortæller nemlig, at Afrodite var ligeglad med om hun forførte guder eller dødelige, bare hun forførte en masse.

Cleopatra regnes i dag også for en ægte femme fatale. Hun kendes i dag som en af verdens mest magtfulde kvinder nogensinde, måske især fordi hun var den første i historien, som satte sig på en højt priviligeret mandepost. Cleopatra var farao, nøjagtig som en mand ville væredet. Hun ville gerne herske og bestemme, også over ham som var ligeså magtfuld som hende på det tidspunkt, nemlig Julius Cæsar, som stod i spidsen for den romerske hær. Mange mener, at Cleopatra kun ’gaflede’ Cæsar, på grund af hendes higen efter indflydelse og magt, og at det altså ikke var på grund af kærlighed. Sådan gør kun en ægte femme fatale i så fald.

Bliv selv en femme fatale

En ægte femme fatale ser også ud på en speciel måde – hun er ikke hvem som helst! De vigtigste karakteristika for en ægte femme fatale er meget afslørende og sexet tøj, rigtig gerne kjoler med sten, glitter og perler, højhælede stilletter og en stærk og dunkel parfume. Og så selvfølgelig – store, fyldige, knaldrøde læber. Hvis du ikke har naturligt fyldige læber, kan man du læse mere om dine muligheder her.