Træerne langs Champs-Élysées skifter farve, vejret er mildere end i Danmark og flybilletter og hoteller er billigst nu – turen til Paris i efteråret er obligatorisk. Vi giver dig vores bud på hvad og hvor du skal bruge din efterårsferie i Paris.

Det skal I gøre
  • Gå op i Eiffel-tårnet

Der er som oftest ganske behageligt vejr i Paris i efteråret. Der kan dog også være bidende koldt! Når I skal være ude en hel dag og opleve byen i kulden, er det en god ide at tage en varm uldsweater på fra start. En anden god måde at holde varmen samt opleve det bedste af Paris er ved at gå op i Eiffel-tårnet. I denne sammenhæng menes der gå – op ad trapperne. Denne vej op er både billigere, varmere og sundere for jer, og I får samtidig lov til at følge udsigtens udvikling som I kravler op.

  • Montmartre og Sacre Coeur

På toppen af Paris ligger det berømte kvarter kaldet Montmartre. Kvarteret er hævet over Paris, med masser af træer mellem gaderne. Et must-do er derfor en god vandretur op ad bakken til kvarteret, som vil være indhyllet i efterårets farver og stemning. De romantiske og smalle gader er endvidere hjemsted for de parisiske kunstnere, som sidder på torvet og bruger efterårsfarverne som inspiration. Tag et glas ’vin chaud’ (den franske form for gløgg) med i hånden og oplev udsigten over efterårs-Paris udenfor Sacre Coeur-kirken.

  • Varme jer med fransk løgsuppe

Fransk løgsupper i Paris er faktisk et must-do uanset årstid. Ikke desto mindre smager den kun bedre, får kinderne er røde af den friske efterårsluft. Det bedste sted i hele Paris at spise løgsuppe er på en lille bistro lige op og ned af Notre Dame. Og nå ja, så kan man jo bruge lejligheden til at se denne kulturelle perle, der lægger til grund for så mange eventyr og fortællinger.

 

Det kan I gøre
  • Køre turistbus

En god ide er altid at købe billetter til de mange turistbusser, der kører konstant. Disse er ganske vist ikke blandt verdens mest charmerende former for transport, og kan være rigtig kolde at sidde for længe i, men lader jer dog se Paris klædt på i efterårsfarver oven jorden modsat fx metroen.

  • Indendørs oplevelser

Er der for koldt til at opleve Paris udendørs, findes der gode alternativer i at opleve en masse indendørs. Her kan I fx opleve det store og ekstravagante shoppingcenter kaldet Galeries Lafayette. Centret er med sin 33 meter høje kuppel i byzantisk-inspireret design blevet et af Paris varemærker. Et andet indendørs alternativ til en god efterårsoplevelse i Paris er Centre George Pompidou. På Pompidou-centret finder I moderne kunst og special-udstillinger, og selve bygningen er betragtet som et arkitektonisk varemærke.

Følg dette link til flere gode ferie-ideer.