Paris er en by der er kendt for mange ting men først og fremmest for sit køkken og sine mange lækre kager. Og både på restauranterne og hos bagerne er man ikke bange for at bruge mange pakker smør, og man kan hurtigt komme til at indtage mange flere kalorier, end man lige regner med.

Heldigvis er det skam både muligt at mæske sig i de mange lækkerier som byernes by har at byde på, uden at tage alt for mange ekstra kilo på. Så hvis du gerne vil komme hjem fra din næste Paris-tur med helbredet i behold og god samvittighed, kommer der her tre simple tips.

1: Start dagen med let styrketræning

En god måde at holde kiloerne på afstand, imens man er på ferie, er ved at starte dagen med en gang let styrketræning.

Med dette menes der ikke, at man skal have håndvægte med på ferie. I stedet kan man med fordel  starte dagen med at lave både armbøjninger og mavebøjninger hjemme på gulvet på sit hotelværelse. Man kan købe en lang række små og smarte gadgets såsom små fitness-håndtag, der hjælper til at gøre det langt hårdere at tage armbøjninger end normalt ved at hæve din krop højere over jorden.

Ved at træne på denne måde behøver man ikke at gøre stor plads i sin kuffert til fitnessudstyr og selve træningen kan man komme igennem på under 30 minutter. Hvis du selv mangler noget praktisk fitnessudstyr du kan have med på ferien, kan du overveje fitnessudstyr – om end ikke de tunge håndvægte, du finder nede i fitnesscenteret af hensyn til bagagevægten.

2: Drop busserne og Metroen og gå rundt i stedet

En anden ting der kan gøre en stor forskel for dit helbred på ferien, er om man gå rundt eller om man tager bussen, taxaer eller Metroen. I Paris er der både masser af busser, Metrostationer samt taxaer, men på den anden side er Paris unik, da man kan gå fra den ene attraktion til anden i løbet af kort tid.

Ved at gå kommer man til at tilbagelægge mange kilometer hver dag og hvis du har travet igennem de smalle parisiske gader, så kan du med god grund godt tillade dig at bestille en dessert på restauranten senere på aften. I gennemsnit går man omkring 12 kilometer om dagen, når man er på storbyferie. Hvis dette lyder som et godt valg for dig, så husk endelig et par rigtig gode sko!

3: Sørg for at komme ordentlig tid i seng

En sidste ting som kan gøre en stor forskel for dit helbred, imens du er på ferie, er hvorvidt om du kommer ordentlig tid i seng hver dag.

Hovedparten af vores krops forbrænding finder sted, når vi sover, når man ser bort fra når vi dyrker sport. Når vi sover bruger kroppen både vores oplagrerede kulhydrater og derefter fedt i sin restitutions proces.

Denne process er styret af vores krops indre ur og det betyder at vores sengetid har en stor betydning for kroppens restituton. Hvis man derfor pludselig er længe oppe flere dage i træk og som følge at dette står senere, vil kroppens indre ur blive forvirret og dermed vil kroppen ikke kunne bruge den samme mængde energi til at genopbygge sig selv som normat. Og så er det svært ikke at tage et par ekstra kilo på når man er på ferie – navnlig i Paris.