Paris er en by, alle bør opleve mindst én gang. Det er romantikkens hovedstad, og der er masser af liv, kultur, arkitektur og vanvittig lækker mad og vin. Har du booket flybilletterne eller pakket bilen til kør-selv-ferien til Paris, er der helt klart nogle ting, du bare skal have med.

Paris er en stor by, som opleves bedst, hvis du går meget rundt. Derfor bør du have det helt rette fodtøj med, så du kan trave byen tynd og stadig have optimal komfort. Paris er en vidunderlig by, som har så uendeligt meget at byde på, hvorfor det helt klart er et af de bedste steder at tage på storbyferie, og hvor der også er noget for børnene.

 

Uanset om det er kør-selv eller med fly, skal du for alt i verden bare huske at holde dine børn beskæftiget, da det kan virke som en lang tur på bagsædet eller i flyet. Gør dig selv en tjeneste, og invester i noget lækkert legetøj til børnene, så de har noget at lege med undervejs. På den måde grundlægger du det bedste fundament for at få en rigtig vellykket tur, hvor humøret er højt på hele turen.

 

Tips til sightseeing

Ligesom med alle storbyer er der bare visse ting, man skal se og opleve. Har du børn med turen, er det klart, at der er visse ting, der er mere familievenlige end andre. Gå dog aldrig glip af det notoriske Eiffeltårn, som er en ikonisk bygning, som alle finder interessant. Børnene bliver nemt fascinerede af strukturen og opbygningen – for ikke at tale om højden.

 

For at komme i øjenhøjde med børnene er en tur til Disneyland helt på sin plads. Man har ikke været barn, før man har oplevet Disneyland i Paris. Det er et absolut must og et højdepunkt i mange børns liv, da det virkelig er et slaraffenland fyldt med mange af de karakterer, som de er vokset op med på TV.

 

Er børnene gamle nok til det, kan I meget passende tage jeres rulleskøjter med. Det er ganske populært at stå på rulleskøjter på Bastille-pladsen, hvor der er flere hundrede, som ruller rundt med stort velbehag. Det er en helt fantastisk plads og en vidunderlig oplevelse for både børn og voksne.

 

Prøv en tur i en 2CV

Franskmændene er kendt for mange ting. Én af dem er deres gamle bil, Citroen 2CV, som er et lille nationalt klenodie. 2CV-turisme er et hit hos børnefamilier, hvor man får en guidet tur rundt i det lille køretøj med åben kaleche. Her får man alle de store og kendte seværdigheder at se fra en spændende vinkel – serveret af en kyndig guide.

 

Børnene har nu om dage så meget tjek på det tekniske, at de snildt kan tage gode billeder af hele turen med deres smartphones. Turen tager ca. 1½ time, og i løbet af den er I blevet godt sultne og kan indtage én af de mange charmerende fortovscaféer, som er garant for lækre, kulinariske oplevelser.