Julen er lige om hjørnet, og byernes by har allerede varmet op i lang tid. Vi giver dig her listen over de hyggeligste julemarkeder i Paris.

 

Paris er blandt verdens absolutte elite indenfor både mode, arkitektur og kulinariske oplevelser. Et mere ukendt område af franskmændenes ekspertise inkluderer julehygge. Hvis julehumøret derfor endnu ikke har indfundet sig, vil en juletur til den franske hovedstad i være en investering værd.

 

Julemarked på Avenue des Champs-Elysées

Dette julemarked er det absolut største i Paris og strækker sig hele vejen fra Metro Champs Elysées-Clémenceau til Place de la Concorde.

Først er fremmest vil du blive mødt af julelys og kæmpemæssige dekorationer hele vejen langs den berømte gade. Mellem alle installationerne finder du desuden små forlystelser for børn, samt nisselandskaber og skøjtebaner.

Dernæst er dette julemarked hjemsted for de hundredvis af boder med franske specialiteter af forskellig art. De mange sælgere fører alt i hjemmelavede kunsthåndværk, såsom malerier, glaskunst og keramik. Derudover finder du dejlige franske, håndlavede sæber i alle verdens dufte – og selvfølgelig den traditionelt franske version med duft af lavendel.

Du kommer heller ikke til at gå sulten fra dette marked. I de mange madboder finder du alt fra både de salte og søde franske køkkener. En nødvendighed er, at købe et glas ”Vin Chaud” fra den første den bedste bod – de er alle gode. Den franske version af glögg vil holde dig varm på din vej rundt mellem boderne.

Julemarkedet på Champs-Elysées er åbent dagligt fra midten af november og tilmed start januar.

 

Julemarked ved La Défense

Julemarkedet ved La Défense er med sine over 350 boder det næststørste julemarked i Paris. Dette julemarked er særligt specielt ved, at det ligger placeret midt blandt skyskrabere i et af de største erhvervsdistrikter i hovedstaden.

Julemarkedet ved La Défense er åbent hver dag fra start november til slut december.

 

Julemarked ved Palce du Trocadéro

Et absolut must see er julemarkedet ved Place du Trocadéro. Den halvrunde plads er forgrund til det mægtige Trocadéro Palads. Place du Trocadéro ligger på en lille høj i perfekt symmetri med Eiffeltårnet, hvorfor dette julemarked har den smukkeste og mest fortryllende baggrund. Foruden den smukke udsigt er der over 120 boder med franske specialiteter samt en skøjtebane.

Julemarkedet på Place du Trocadéro er åbent dagligt fra midt november til start januar.

 

Paris er en klar anbefaling til jul. Julen i Paris er fortryllende og meget romantisk! En ting man skal opleve én gang i livet er at fejre juleaften med sin elskede i verdens mest romantiske by.

Hvis ikke man har lyst til at holde selve juleaften i byernes by, er der god mulighed for at finde billige flybilletter både før og efter d. 24. december.

Joyeux Noël!