Hvorfor elsker vi Paris? Hvad er det ved byernes by, der giver en den helt særlige følelse, som ingen andre byer kan give?

Man elsker ikke Paris fordi den er smuk. Paris ER smuk, men det er ikke bare det. Har man boet der, vil man elske de specielle lejligheder. De små lettere usle værelser, de knirkende vindeltrapper og små elevatorer, der drøner op og ned i bygningerne. Man har altid en smule sommerfugle i maven, når man stiger ind i sådan en. Er det i dag den falder?

Man elsker at der er så meget at opleve, at man aldrig vil få det hele at se. Mange flere koncerter end man nogensinde kan nå, meget mere teater end man kan forstå. Alt foregår på fransk. I modsætning til mange andre storbyer, der i den grad er blevet amerikaniseret, er Paris helt sin egen.

Sjælen er i det gamle

Man elsker ikke Paris fordi det er stilrent eller clean. For det er det ikke. Det er en rodet masse af indtryk og oplevelser. Man elsker ostehandleren, der lige smider en gratis Camembert med oven i hatten, selvom man ikke bestilte det, bare fordi han vil dele hans glæde med en. Man elsker de gamle loppemarked ved Porte de Vanves, hvor gamle koner sælger kobbergrej til småpenge, men stadig forventer at man prutter om prisen, for sådan gør man. Man takker for handlen og får et “Non, c’est moi qui vous remercie” tilbage.

Det er noget der ikke rigtigt kan beskrives med ord. Det skal føles på kroppen. Alle ens sanser bliver udfordret i Paris. Både de fysiske og de sjælelige.

Folkene dernede er, som man aldrig kan finde dem andre steder. Der er en folkelig sjæl og venlighed, som ingen andre steder i verden kan præstere.

Man elsker ikke Paris på grund af maden og seværdighederne, man elsker det på grund af sjælen. Fordi det er ens egen.

Føj lidt Paris til din hverdag

Desværre kan man opleve det ægte Paris hver eneste dag, men man kan gøre lidt. Man kan tage sine surt opsparede penge og købe en espressomaskine, så man kan lave kaffe som man ellers kun finder det på Champs-Élysées. Eller man kan finde et cover til sin iPhone 7, der minder en om de mange modebutikker, eller med et motiv af Eiffeltårnet eller Montmatre.

Sjælen af Paris kan findes overalt, man skal bare lede efter den.