Mange går med iværksætterdrømme i maven, kan det kan være svært at få den gyldne idé, som kan sætte gang i det hele. Ofte er det eneste man behøver et lille skub, og det kan for eksempel være en uge eller to i nye og inspirerende omgivelser.

Inspirationens by

I århundrede har folk flokket til Paris for at få inspiration. Det har gjort Paris til én af verdens hovedstæder for både kunst, mode og design.

Med sin rige historie og unikke kultur er Paris det perfekte sted at søge inspiration til nye idéer. Det er forskelligt, hvordan vi får idéer, men ofte kommer inspirationen bedst, når vi ikke aktivt søger efter den. Lad derfor Paris inspirere sig med sin unikke stemning og lad idéerne komme af sig selv.

Når du er i udlandet, er det også altid en god idé at holde øje med koncepter og produkter, som endnu ikke er kommet til Danmark. Som land er vi ofte bagefter i forhold til tendenser i det store udland, og det kan være en god ledetråd om, hvad der bliver populært i den nærmeste fremtid.

I mange tilfælde kommer idéerne først senere, når du sidder på hotelværelset om aftenen, så sørg for at have kameraet med i løbet af dagen, så du kan dokumentere ting, som tiltaler dig. Er du kreativ, kan du også dokumentere spændende ting på andre måder. Det vigtigste er bare, at interessante ting bliver husket.

Den unikke forretningsplan

Hvis du er så heldig at få den gyldne idé, er næste mål at få lavet en forretningsplan. Forretningsplanen er central i forhold til at skaffe investorer – lige meget om du vil have et lån i banken eller hente private investorer til projektet.

Har du mulighed for det, så skriv din forretningsplan, mens du er i Paris. Investorer bliver præsenteret for uendeligt mange forretningsplanen igennem årene, og det er vigtigt at skille sig ud fra mængden. Drop det overflødig fyld i forretningsplanen og fokuser på det der er vigtigt – den unikke idé og den inspiration som du har fået.

Unikke elementer er fremragende, når du laver din forretningsplan. Du må derfor gerne inkorporere billeder af din inspirationskilder eller lignende. Jo mere der springer i øjnenes des bedre. Hvis du ønsker at sælge din idé, er det nødvendigt at få investorerne til at dele din entusiasme for idéen.