Paris har i århundreder stået fastcementeret som hele verdens absolutte modemekka. Lige siden de store franske konger, der brugte uhyrlige beløb på silketøj og de franske fruer i deres overdådige kjoler, har folk verden ønsker at efterligne dem og maje sig ud på samme vis. Det var især ved Louis d. 14’s (Solkongen) hof at man fandt helt overdådige klædningsstykker. Der blev skabt mode, og der blev sat trends.

Det er derfor at Paris i dag har den status, som den har. Der er hundrede af modeforretninger, lige fra små ”boutiques” i sidegaderne til de store verdenskendte modehuse, hvor verdens modeelite slår sine folder.

Det er det lysende centrum for al mode i hele verden, og det har i mange år været omgivet af utrolig prestige at iklæde sig en ”parisermodel”.

 

Det mørke nord

I den anden ende af spektret har vi så norden. Skandinavien. Det har i mange år ikke været meget at kommer efter i Skandinavien, sådan rent modemæssigt. Vi holdt os til jævne farver og tøj der ikke var for prangende. Sort, hvidt og brunt var mere end rigeligt for os.

Men i løbet af det 20. århundrede er det som danskerne er begyndt at vågne op. Store danske designere dukker frem, og begynder at sætte Danmark på verdenskortet. Især inden for møbler og arkitektur. Der er dog også begyndt at komme modedesignere.

I dag har vi flere strålende modeskabere, der kan konkurrere på den internationale scene, og som ikke står tilbage for selv byernes by og dens panteon af modeguder.

 

Også til de små

Det er dog ikke kun vi voksne, der har glæde af at blive iklædt moderigtigt tøj. Vores børn må også gerne være med. Derfor er der flere og flere tøjdesignere, der er begyndt at fremstille det mest fantastiske børnetøj, i alle mulige sjove og moderigtige designs. Det er dog noget mere slidstærkt end det vi voksne bruger, og ikke så lidt mere nuttet.

Det er trodsalt børnetøj, og vi skal ikke udleve vore modedrømme gennem vores børn. Men fordi det er praktisk og behageligt, kan det jo godt være flot alligevel.

Kig forbi www.kidsdelux.dk og se det fantastiske udvalg, fra en masse danske designere. Der er noget til alle behov, både indendørs tøj til at lege i, nattøj og over overtøj. Med KidsDelux kan du klæde din børn på, uden at gå på kompromis med hverken kvalitet eller design. Vi står ikke længere tilbage for Paris.