Ryet som den smukkeste by i verden kan være svært at leve op til, men der skal ikke herske nogen tvivl om, at Paris stadig har netop den status og med rette.

 

Som du uden tvivl har set i film, kan du gå ture langs Seinen ved aftentid og se de gamle gadelamper kaste et romantisk lys på floden, mens du roligt slentrer langs bredden og ser på andre par, der nyder roen og skønheden midt i den travle storby.

Du kan gå på blomstermarkeder og shoppe i de nogle af de dyreste luksusbutikker i verden. Du kan spise den bedste gourmetmad og bo på de mest eksklusive hoteller. Alt sammen mens du befinder dig i en by, der er spækket med gammel historie og en arkitektur, der er så smuk at ingen andre byer i verden kan matche kontinuiteten af kvalitet.

 

Attraktioner i Paris

Når du er ankommet til Paris, skal du selvfølgelig ud og opleve byen. Der er ingen grund til at bruge tiden inden for – uanset vejret og tidspunktet på året er der noget at opleve i byen. Er du vant til at læse dit horoskop derhjemme, skal du selvfølgelig også læse det her. Hvem ved, hvad dagen kan byde på af sjove oplevelser. Det er utrolig nemt at læse horoskopet mens du er på rejsen. På Horoskoper.net kan du læse dit daglige og ugentlige horoskop direkte på iPad eller telefon,  og så er du klar til at gå ud og udforske byen bagefter. Du finder også mere information om stjernetegn og andre gratis horoskoper på siden.

Dagens horoskop kan give dig tips om, hvad du skal være åben for den dag. Måske er det dagen hvor du møder din ferieflirt, eller en god ven. Måske skal du være åben for nye, sjove oplevelser og mennesker i dag.

Du kan lige så godt starte din tur i Paris på toppen af bjerget, Montmartre. På pladsen foran Sacre Coeur kirken har du en storslået udsigt over byen. I klart vejr kan du se Eiffeltårnet til højre for pladsen. Kigger du lige ned, kan du se den gamle udsmykkede karrusel, der er med i filmen Amelie.

Det ikoniske Eiffeltårn kan du komme op i enten ved at tage elevatoren, eller ved at gå op. Du har mulighed for at købe billetter til enten 1. og 2. etage eller helt op til 3. etage. Det går hurtigt med de store elevatorer, der kører op og ned i Eiffeltårnets ben, hvor der kan være omkring 20 besøgende ad gangen. På 2. etage skal du skifte elevator, der er lidt mindre, og som kører op i selve tårnet. Når du først er oppe, uanset om det er 2. eller 3. etage mærker du suset af at se ud over byen.

Er du interesseret i en udsøgt frokost kan du bestille bord på Le Jules Verne Restaurant, der har en Michelin-stjerne.  Restauranten ligger på 2. etage af Eiffeltårnet og kan tilbyde sine gæster en tur i deres private elevator. Den udsøgte mad leveres af kokken Alain Ducasse.

Skal du opleve de romantiske ture i Paris, kan en slentretur langs Seinen anbefales eller en sejltur om aften på floden. Her kan du spise og danse natten lang med din udkårne, samtidig med at du nyder det smukke scenarie af lys og arkitektur, uden for båden.

Paris indbyder til at gå, også selvom byens metronet er veludbygget. Du kan gå til alting, hvis du indlægger pauser til frokost og kaffe ind i mellem. Udnyt også aftenerne til sightseeing, med ture i byen eller langs Seinen, hvor Paris’ stemning og ry som lysenes by rigtigt træder i karakter.

Planlæg de seværdigheder du vil se, inden du tager afsted og vær forberedt på, at du med al sandsynlighed ikke kan nå at se dem alle. Vær forberedt på lange køer og i sær øgede sikkerhedschecks ved de mest populære seværdigheder.

 

Shopping i Paris

Priserne er ikke meget billigere end i Danmark, til gengæld er udvalget enormt og du kan finde mærker og butikker, du aldrig har hørt om. Butikkerne har åbent til langt ud på aften. Paris har for nyligt ændret sin lukkelov, så det nu er muligt at shoppe om søndagen. Som kunde skal du være opmærksom på, at det ikke betyder, at alt har åbent, men snarere at nogle særlige områder holder åbent.

Mange mindre butikker holder lukket om mandagen. Det gælder dog ikke større butikker og stormagasiner. Da august måned er ferietid for franskmændene, er det helt almindeligt at mange af arrondissementerne er tomme for franskmænd, og butikkerne ferielukkede. Der er dog altid masser af mennesker i Paris, for byen og den nærmeste omegn tager imod op mod 30 millioner turister om året.

Stormagasinerne som Galleries Lafayette, Printemps og BHV holder søndagsåbent og luksusområderne som Marais og Saint Germain holder også åbent for turister, der tidligere kun har kunnet kigge på seværdigheder om søndagen.

De store loppemarkeder i udkanten af Paris er også et besøg værd, og de har åbent alle ugens dage. Besøg f.eks. Marché aux Puces ved Porte de Clignancourt.

 

Hvordan kommer jeg til Paris?

Det kan ikke være nemmere at rejse, når du skal til Paris. Med afgange fra København og Billund kan du flyve til Paris på mindre end 2 timer.

Paris har to lufthavne, som begge ligger ca. 1 times afstand fra indre by. Orly-lufthavnen benyttes primært af lavprisselskaberne, mens Charles de Gaulles lufthavnen bruges af de større flyselskaber som SAS og Air France.

For begge lufthavne gælder, at du kan komme ind til byen med det veludbyggede metrosystem på ganske kort tid. Er I flere der rejser, kan det til tider være profitabelt at tage en taxi, da togbilletterne ind til Paris kan være dyre.

Ankommer du om aften, hvor trafikken er let, kan det være nemmere at tage en taxi fra Orly, i stedet for at skulle skifte tog flere gange. Kommer du fra Charles de Gaulles, er det næsten altid nemmest at tage toget, der kører direkte til Gare du Nord eller Les Halles, som er et af de helt store knudepunkter for metrolinjerne i byen.