I disse dage er der meget tale om Frankrig og det forestående valg. Franksmændene har to utraditionelle kandidater at vælge imellem i form af den midtersøgende Macron og højrefløjens helt Marine Le-Pen.

En af Frankrigs helt store svagheder ligger i arbejdsmarkedssystemet. I Danmark har vi som bekendt ‘flexicurity’. Det betyder, vi har nemt ved både at hyre og fyre. I Frankrig er det kun nemt at hyre.

Det skal forstås på den måde, at du som arbejdsgiver i Frankrig har meget ringe muligheder for at slippe af med en medarbejder. Ofte skal det godkendes kommunalt og du skal bruge urimeligt mange ressourcer på at beholde medarbejderen, selvom denne ikke yder værdi til din virksomhed.

Det simple resultat er, at de franske virksomheder er mere tilbageholdende end godt er med at ansætte – for de kan jo ikke opsige medarbejderen lige så nemt som i Danmark.

I Danmark kan arbejdsgiver købe en online guide og selv opsige medarbejderen (se her) – i Frankrig tager det måneder og år, koster penge og kræfter og betyder, det ofte bare er nemmere ikke at ansætte en person før du er 100 % sikker på, du har brug for vedkommende.

De fleste kan se, det ikke er en god måde at strukturere et system på.

I Frankrig er der vilje til at ændre systemet – men præsidenten de sidste 5 år i form af Francois Hollande har meget få ting magtet, endsige at revolutionere strukturen i det franske arbejdsmarked.

Vi må håbe, det ændrer sig til det kommende valg og den kommende præsidentperiode.