Skal du en smuttur til Paris i sommerferien eller det tidlige efterår, så finde du her 5 essentielle ting, du absolut ikke må glemme at medbringe på din rejse:

Hurtig ind og hurtig ud

 Der er ikke noget værre end at skulle bruge unødvendig tid i lufthavnen på at vente på din indtjeckede bagage. Derudover kan du spare penge, hvis du blot medbringer en kabinekuffert eller rygsæk med dine ejendele på turen derud. Du kan altid supplere med ekstra baggage til turen hjem, når du har shoppet amok i de parisiske butikker. Du kan finde et kæmpe udvalg af dette på rejsegear.dk.

Festtøjet

Når du er i Paris, skal du helt sikkert ud og opleve nattelivet. Selvom vi i Danmark kan finde på at tage kondisko på i byen, går det ikke i Paris – i værste fald kan du ende med at blive afvist i døren. Derfor bør du som minimum medbringe et sæt festtøj og pæne sko til en aften i byen eller middag på restaurant.

Vinoptrækker og plastik vinglas

God vin og Frankrig hører sammen, og du kan ikke tage til vinens hjemland uden at forberede dig på vinsmagning.

Rejser du på budget, kan det dog betale sig at medbringe en vinoptrækker og glas hjemmefra, så du kan købe vin i supermarkedet og nyde det langs Seinen, Tuilerierne eller med Eiffeltårnet i baggrunden.

Guidebog

 Paris er fyldt med historie, og der er noget helt specielt ved at stå og mærke historiens vingesus på Bastille pladsen eller foran Notre Dame. Kan du ikke historien udenad, kan du med fordel købe en guidebog, så du kan læse op på historien i takt med, I kommer fordi de kendte seværdigheder.

Desuden kan du i en guidebog finde gode råd til, hvordan du gebærder dig i Paris, hvad angår drikkepenge, hvor du bør gå hen og spise frokost, hvor metrolinjerne går hen, og hvordan du undgår tyverier.

 

Godt fodtøj

Der er så uendeligt meget at se i og omkring Paris, og byen opleves bedst til fods. Forbered dig på at snøre kondiskoene om morgenen og først få dem af, når I er tilbage på hotellet om aftenen. Derfor kan du ikke nøjes med blot at rende rundt i nogle sandaler, der gnaver allerede efter et par timer. Medbring eventuelt et par skiftesko i rygsækken, hvis det ene par skulle give vabler, så I ikke får ødelagt dagens program, fordi du ikke kan gå mere.

I samme ombæring skal du huske rigeligt af plaster og renseservietter til at lappe og rense vabler undervejs.