Går turen til Paris næste gang du skal ud at rejse? Paris er på mange måder en fantastisk by, der er unikke seværdigheder, god mad og fantastisk kultur, at besøge i Paris. Samtidig er der mulighed for gode shoppingture og fantastisk afslapning. Der kommer derfor 3 ting du skal opleve, hvis du skal til Paris.

De klassiske seværdigheder

Hvis du skal til Paris, skal du selvfølgelig besøge alle de klassiske seværdigheder, du kan absolut ikke besøge Paris uden at tage forbi Eiffeltårnet. Eiffeltårnet er kendt som Paris’ vartegn og uden tvivl et besøg værd. Hvis du ikke er bange for højder, er det også en fantastisk oplevelse at komme op i toppen at tårnet, hvor du har udsigt ud over hele Paris. Hvis du gerne vil op i Eiffeltårnet, er det en god idé at holde øje med vejrudsigten, og tage derop, når det er skyfrit. Hvis der er skyer, kan det nemlig hurtigt ødelægge den fantastiske udsigt.

Ud over Eiffeltårnet er triumfbuen også et besøg værd. Det ligger på den kendte stjerneplads i midten af Paris. Og når du nu er ved triumfbuen, kan du også lægge et besøg forbi Louvre, som er et fantastisk museum og en utrolig flot bygning. Du kan også tage et smut forbi Notre Dame, som er et fantastisk bygningsværk.

 

Tag på shoppingtur

Den mest kendte gade i Paris er Avenue des Champs-Élysées, som er en stor gade i Paris, med alt hvad du kan forestille dig af butikker. Avenue des Champs-Élysées er den mest perfekte gade i Paris, hvis du gerne vil på shoppingtur. Du kender måske Avenue des Champs-Élysées fra Tour De France der hvert år slutter der, eller den franske årlige militærparade der også finder sted på den 2 kilometer lange gade.

Du kan finde alle slags butikker på gaden, fra de fineste modebutikker til flotte makeup-butikker. Paris er kendt for at være modens by, og hvis du gerne vil kigge på tøj, inden for den nyeste mode, er Avenue des Champs-Élysées et af de bedste steder at gøre det. Du kan fx kigge på det nyeste Calvin Klein undertøj eller det nyste tøj fra de populære designere.

 

Spis god fransk mad

Når du er i Paris skal du bestemt også opleve den fantastiske franske gastronomi. Der findes mange klassiske fransk retter og den franske gastronomi er kendt for at levere god kvalitetsmad.

Du kan prøve nye retter i Paris, såsom at prøve at spise snegle eller frølår. Du kan også få nogle lidt mindre udfordrende retter som fx den klassiske franske løgsuppe, eller Croque Monsieu eller madame, som er de klassiske toasts – det er dog ikke en typisk kedelig toast men en mere spændende udgave.

Til det franske køkken hører selvfølgelig også de klassiske desserter som Creme Brûlée og macarons.

Til morgenmad i Frankrig skal du uden tvivl prøve at købe en croissant eller pain au chocolat, som er franske klassikere.

Og så støder du uden tvivl på baguette, som franskmændene er meget glade for. De kan også lave baguette, på en helt anden måde end dem vi kender herhjemme.