Byernes by Paris er kendt for sine imponerende bygningsværker, hvor Notre Dame, Eiffeltårnet og Champs Elyseé er steder, som de fleste kender og besøger, når de kommer til Paris. Det samme er Moulin Rouge, men det er ikke i så høj grad som førnævnte bygninger.   Moulin Rouge ligger for foden af Montmartre, på den mindre mondæne adresse, Boulevard Clichy.  I gamle dage lå dette kvarter udenfor Paris og her var den primære industri udvinding af kalk, hvorfor der var mange møller var installeret til dette formål.   I takt med at byen blev større måtte mange af møllerne fjernes, hvor en af møllerne blev stående, hvor den blev lavet om til en restaurant med underholdning, en såkaldt cabaret og denne blev senere verdenskendt som, Moulin Rouge. Moulin Rouge betyder på dansk ”rød mølle” og var i de første år af sin levetid kendt for, at være et sted hvor smukke piger udførte eksklusive danseshows.

En  tur til  nutidens Moulin Rouge vil byde på ligeså imponerende shows og akrobatikker som dengang, hvor det er muligt at opleve den berømte can can dans. I den forbindelse er det muligt at nyde et eksklusivt måltid mad, hvor det ligeså anerkendte franske køkken vil sende dine smagsløg på en unik rejse, hvor den officielle Moulin Rouge drink også skal nydes, champagnen.

Inden besøget på det verdensberømte teater, så vil det være oplagt at tage turen op på toppen af Montmartre, som er en af de bedste udkigsposter med hele Paris som skue.  Montmartre var i gamle dage kendetegnet ved, at der var et kloster på toppen, hvorfra nonnerne, som boede på klosteret solgte vine til resten af den parisiske befolkning.

Hvis man alligevel er i byernes by, så er det et must at besøge denne del af Paris, som er både kunstnerisk og historisk interessant.