Når vi snakker om Paris, er der især to vartegn som alle kender: Triumfbuen og Eiffeltårnet. Det er nogle af de mest populære seværdigheder i Paris, og nærmest alle der har besøgt Paris, har været forbi i hvert fald en af de to vartegn. Du kan læse mere om Triumfbuen samt Eiffeltårnet i denne artikel.

Eiffeltårnet

Den mest kendte seværdighed af alle seværdigheder i Paris må næsten være Eiffeltårnet. Eiffeltårnet er det sted, som alle forbinder med Paris og som hvert år bliver besøgt af utroligt mange turister. Eiffeltårnet er både Paris’ vartegn samt et internationalt symbol for Frankrig.

Tårnet er opkaldt efter Gustave Eiffel, der er ingeniøren bag Eiffeltårnet.

Eiffeltårnet er 324 meter højt, inklusive tv-antennen på toppen af tårnet. Du kan enten vælge at tage trappevejen med i alt 1665 trappetrin til trappen eller bruge elevatoren for at komme op og nyde udsigten.

Eiffeltårnet blev opført mellem 1887 og 1889 med formål at være indgangsportal for Verdensudstillingen i 1889. I første omgang var der tilladelse til at tårnet måtte står der i 20 år, men da tårnet senere fik stor betydning som radio- og tv antenne fik det lov at blive stående.

Tårnet fik samtidig betydning under 1. verdenskrig og blev herefter et symbol på sej og alle planer om nedrivning var derfor væk.

 

Triumfbuen

Paris’ vartegn nummer to, som alle også kender, er Triumfbuen. Triumbuen ligger centralt i Paris på Place Charles de Gaulle der også er kendt som Stjernepladsen (Place de l’Étoile).

Triumfbuen er 50 meter højt, og det var Kejser Napoleon, der satte bygningsværket i gang i 1806 for at hylde den franks hær. Triumfbuen var færdigbygget i 1836.

Under triumfbuen er den ukendte soldats grav, som er en ukendt soldat fra 1. verdenskrig. Over graven brænder en flamme til minde om alle faldne under 1. verdenskrig.

 

Nu kender du lidt af historien bag de to mest kendte varemærker i Paris, og du derfor klar til at lægge vejen for de to seværdigheder – hvis du ikke allerede har været der.